Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Τετοια Ωρα....


Οταν σηκωνεται τετοια ωρα για να παει δουλεια παντα ξυπναω κι εγω. Δεν μπορω να κοιμηθω οταν φευγει απο κοντα μου. Ακομα και αν καταφερω να ξανακοιμηθω την πεφτω παντα στο σαλονι, στον καναπε. Εκει που κοιμαμαι και τα βραδια που λειπει!
Εμ βεβαια... η επιλογη του μπαμπα του για καλυτερη δουλεια. Να εχει κατι δικο του, να μην εχει αφεντικο πανω απο το κεφαλι του. Και σκατα. Τι να το κανει που δουλευει 7 μερες την βδομαδα, ξυπναει απο τις 6 τα χαραματα, (απο τις 4:30 οταν μενει στο σπιτι μας), χωρις ρεπο, χωρις αδειες, να δουλευει 10-12 ωρες και βγαζει λιγοτερο απο 400 ευρω τον μηνα!!!! Βλεπεις ειναι εκεινος το μεγαλο μυαλο, ο τρανος επιχειρηματιας που επιασε και (χωρις εκεινος να φαινεται πουθενα) εθαψε τα παιδια του σε μια δουλεια που και σκοτωμα ειναι και δεν αποφερει. Και τωρα δεν μπορουν να κανουν πισω γιατι αλλος θα μπλεξει και αλλος θα τα τραβηξει, (ναι εκεινο το μελος της οικογενειας μελος θηλυκου που ακολουθει τις επιλογες του αντρα γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως, τουλαχιστον σε αυτην την οικογενεια). Και εκεινη λυπονται γι αυτο και καθονται.

Κι εγω απλα κανω υπομονη. Πολυ υπομονη. Παρα πολυ υπομονη. Και ισως αδικα ελπιζω να φτιαξουν τα πραγματα, αλλα ακομα οσο αντεχω το παλευω.

Παλευω οταν ερχεται να ειμαι παντα χαρουμενη, ηρεμη, χαμογελαστη. Για ποσο ομως....

4 σχόλια:

nassos είπε...

Αν δείς ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν, συγγνώμη που θα στο πω αλλά πρέπει να εγκαταλείψεις. Πρέπει να κοιτάς και λίγο το συμφέρον σου.

Ναι, θα πονέσει, αλλά όταν δεν υπάρχει άλλη λύση;

Lina είπε...

Δεν αξιζει για βλακειες αλλων να το διαλισουμε. Εχουμε περασει κι αλλες φουρτουνες... θα την περασουμε μαζι κι αυτη... μεχρι το καραβι μας να βουλιαξει. Τοτε θα το εγκαταλειψουμε...

Βλεπεις εχουμε μαθει και οι δυο οτι τα ποντικια το σκανε πρωτα, ο καπετανιος βουλιαζει με το καραβι του μαζι...ακομα κι αν αυτο ειναι απλα μια ψαροβαρκα!

TzinaVarotsi είπε...

Eίσαι φοβερός άνθρωπος.
Άραγε έχει συνειδητοποιήσει πόσο τυχερός είναι;...

Lina είπε...

νιοβη μου τωρα τελευταια φαινεται να αρχιζει να καταλαβαινει μερικα πραγματακια... Δεν ειμαι τιποτα ιδιαιτερο, απλα τον αγαπαω!